Transport gratuit comenzi peste 300 lei!

De ce ai părul “frizzy’’ după uscare

Par cret

Iată care sunt motivele pentru care te confrunţi cu un păr ‘frizzy’ în loc să ai parte de buclele perfect definite pe care ţi le doreşti.

În ziua spălării (Wash Day), cel mai probabil dedici câteva ore bune curăţării şi îngrijirii părului, totul pentru a te bucura de bucle delicate, mătăsoase şi bine definite. Odată ieşită din duş, aştepţi cu nerăbdare momentul în care vei putea scăpa de povara excesului de produs acumulat la nivelul firului de păr şi vei analiza rezultatele muncii pe care ai depus-o. Rezultatul se dovedeşte a fi însă departe de aşteptările tale. În locul buclelor perfect definite, sfârşeşti prin a privi nemulţumită către nişte cârlionţi cu totul rebeli. Iată care sunt cauzele:

 

1. Firele deteriorate duc la frizz

Dacă nu tunzi firele deteriorate, vei remarca în mod cert zone cu păr despicat. Din păcate, acestea provoacă frizz, care nu poate fi oprit sau „îmblânzit” în niciun fel.

De vreme ce zonele problematice sunt probabil concentrate la baza părului, procedează astfel: fă o vizită la coafor pentru a scăpa de părul deteriorat şi a evita probleme ulterioare. Cu toţii ţinem la lungime, dar aspectul bine definit al buclelor merită efortul!

Descoperă motivele pentru care ai de-a face cu fire deteriorate: este posibil ca vopseaua sau folosirea frecventă a dispozitivelor de tip placă sau ondulator să fie de vină. Tratează-ţi, aşadar, săptămânal buclele cu măşti hidratante precum Cantu Deep Treatment Masque sau Masca Maui Moisture Heal & Hydrate Mask.

 

  

2. Îţi periezi părul după duş.

Este esenţial ca părul ondulat sau creț să fie descâlcit, altfel te vei confrunta cu o adevărată căpiţă în locul podoabei capilare. Totuşi, momentul potrivit pentru a face acest lucru nu este după duş. Părul se aşează cel mai bine atunci când este foarte ud, aşa că a te pieptăna după baie este ineficient. Practic, imediat ce treci cu peria printre onduleuri, acestea îşi pierd caracterul perfect definit pentru care te-ai luptat atât de mult.

Cum îţi poţi păstra buclele definite: Periază-ţi sau descurcă-ţi părul în timpul duşului, înainte de a clăti balsamul. Dacă vrei să eviţi ruperea sau întinderea firelor la descâlcire, foloseşte-te fie de degete, fie de o perie cu dinţi moi. Astfel, părul va fi mai uşor de aranjat şi vei scăpa de noduri în doar câteva mişcări. Peria pe care o recomandam este renumita Peria Denman D4. 

 

3. Nu îţi hidratezi suficient părul.

Părul uscat se încreţesţe excesiv, aşadar, dacă ai parte de această problema, cel mai probabil podoaba ta capilară are nevoie de un plus de hidratare.

Soluţia stă în multiple variante: aplică o mască intens hidratantă o dată pe săptămână. Poţi încerca şi balsamuri fără clătire precum Lotinuea Cantu Smoothing Leave-in sau YARI Curl Activator Cream, care vor reţine umiditatea naturală a părului şi îi vor conferi textura dorită.

 

 

 

 

4. Produsul de styling nu are o acţiune suficient de puternică.

Nu numai că ai onduleuri rebele, dar îşi mai şi pierd forma pe parcursul zilei. Dacă remarci acest lucru, cel mai probabil ai nevoie de un gel cu efect mai pronunţat. Acesta se aplică peste produsul de bază menționat la punctul 3. Poți încerca: Ecostyle Morrocan Argan Oil Styling Gel sau dacă dorești o consistență mai ușoară, Cantu Twist & Lock Gel.

 

 

 

5. Foloseşti prosoape flauşate.

Este adevărat că unele persoane care folosesc prosoape flauşate nu au absolut nicio problemă, însă aceia dintre noi care au fost înzestraţi cu un păr ondulat natural trebuie să ştie că astfel de prosoape trag o cantitate prea mare de umiditate deodată. Spaţiile abrazive de pe suprafaţa acestora deformează buclele şi cauzează frizz.

Din fericire, această problemă se poate rezolva foarte uşor: foloseşte, în schimb, un tricou vechi sau un prosop cu microfibre. Suprafaţa mult mai puţin abrazivă nu îţi va usca părul prea brusc.

 

6. Uscătorul de păr este setat la temperaturi prea ridicate.

Dacă foloseşti difuzorul atunci când îţi usuci părul, trebuie să ţii cont de o regulă simplă: temperaturi moderate şi mişcări uşoare. Temperatura şi treapta cea mai mare nu vor face altceva decât să provoace frizz, chiar daca foloseşti şi difuzorul.

Deşi va dura mai mult, este indicat să: optezi pentru uscare cu aer rece în locul celei cu aer cald sau fierbinte.

 

7. Îţi atingi părul înainte ca acesta să se fi uscat complet.

Părul natural este superb şi eşti cu siguranţă tentată să îl atingi – de aceea eşti nevoită să le spui şi celorlalţi să stea departe uneori, nu-i aşa? Dar tocmai această frumuseţe irezistibilă se transformă într-un inamic chiar şi pentru tine.

Oricât de dificil ar părea: nu îţi atinge părul atâta vreme cât încă este ud. Aşteaptă 10 minute în plus înainte de a face orice altceva cu el, chiar dacă pare că s-ar fi uscat complet. Odată ce s-au scurs şi aceste minute, treci uşor cu mâna printre bucle şi elimină excesul de produs (dacă este cazul).

Search