Transport gratuit la comenzi peste 300 lei!

Cum poţi preveni ruperea firelor de păr

Cred că putem cădea cu toţii de acord asupra unui lucru: indiferent de textură, părul care se rupe este o mare povară. Arată rău, se simte la fel de rău şi conduce la o mulţime de alte probleme foarte agasante. Pe scurt, dacă o fată cu părul ondulat are un coşmar, cel mai probabil este unul despre ruperea părului.

Atunci când părul se rupe, firele se scurtează şi, de cele mai multe ori, se şi despică la vârfuri. Odată rupt, un fir de păr nu mai poate fi recuperat, aşa că cea mai bună strategie pe care o poţi adopta este prevenţia. Ba mai mult, dacă reuşeşti să diminuezi ruperea părului, asta va rezolva de la sine şi o mulţime de alte probleme ale podoabei capilare.

Iată câteva modalităţi de a opri acest fenomen extrem de supărător:

Hidratare, hidratare, hidratare

Ruperea părului este adesea efectul secundar al lipsei unei hidratări corespunzătoare. Iar dacă ai fost înzestrat cu cârlionţi naturali, cel mai probabil ai nevoie de mult efort în acest sens. Iată ce poţi face: optează pentru unbalsam cu efect intens sau unul fără clătire (leave-in), cum ar fi Cantu Natural Leave-in Conditioner. Nu uita să aplici şiulei de păr la final, pentru ca umiditatea să nu se piardă pe parcursul zilei, poti opta pentru cel organic de la Eden BodyWorks Coconut Shea Natural Oil.

Foloseşte ofaţă de pernă din satinori mătase sau înfăşoară-ţi părul pe parcursul nopţii, pentru a menţine un grad de hidratare ridicat timp de mai multe zile. Altfel, o mare parte a umidităţii benefice se va pierde la contactul cu perna din bumbac.

Fata de perna din satin

 

Optează pentru un tratament pe bază de proteine

În unele cazuri, părul se rupe deoarece firele sunt mult prea slăbite. Acesta este de obicei rezultatul tratamentelor chimice aplicate podoabei capilare (cum ar fi vopsitul) sau al unei porozităţi sporite.

Cuticula firului de păr este alcătuită din proteine, astfel că una dintre cele mai eficiente metode de a-ţi întări onduleurile este de a face un tratament pe bază de proteine. Sunt recomandate îndeosebi soluţiile cu proteine hidrolizate, cum ar fi Aphogee Keratin 2 Minute Reconstructor sau puteti opta pentru un ulei care imbunatateste nivelul porozitatii firului de par de la Aunt Jackie's Grapeseed Avocado.

Descâlceşte-ţi părul în mod riguros – şi cu răbdare

Nu folosi orice tip de perie pentru a descâlci părul ud (sau uscat, de altfel). Optează întotdeauna pentru perii special concepute pentru părul ondulat,cum ar fi cele din gama Denman.

Părul umed este mai uşor de descâlcit, dar este în acelaşi timp mai fragil şi mai predispus la rupere. Aplică întâi de toate un produs care să asigure alunecarea uşoară; îţi recomandăm, de exemplu, balsamul KeraCare Humecto Creme Conditioner.

Dacă descoperi noduri, păstrează-ţi răbdarea. Aşază-te, răsfaţă-te cu următorul episod din serialul preferat şi pregăteşte-te să dedici o atenţie deosebită fiecărui nod. Evită mişcările bruşte şi nu trage prea tare. Nodurile tratate astfel conduc la ruperea părului.

 Protejează-ţi părul de temperaturi prea ridicate

Spre deosebire de rupere, coafarea părului este o problemă mai controversată. Unii preferă să nu se preocupe deloc cu astfel de lucruri, în vreme ce alţii apelează la uscătorul de păr săptămână de săptămână. Dacă te numeri printre cei care îşi expun părul la temperaturi înalte în mod regulat, asigură-te că foloseşti o substanţă protectoare precum Cantu Thermal Sheild Heat Protectant, pentru a minimiza gradul de deteriorare al podoabei capilare. Înainte de a folosi feonul, lasă-ţi părul să se usuce natural timp de câteva minute. Încearcă, de asemenea, să nu îl expui la astfel de tratamente mai mult de o dată pe săptămână. 

Ai grijă la cocuri sau cozi

Da, coada pe care ţi-ai făcut-o arată superb, dar cum rămâne cu firele de păr? Coafurile de acest gen creează tensiune la nivelul rădăcinilor, iar tensiunea poate conduce la rupere (şi la pierderea părului). Dacă îţi prinzi părul des, este important ca din când în când să îi acorzi o pauză. O altă variantă este să optezi pentru cocuri lejere şi să alegielastice blânde cum ar fi cele din satin.

Elastic din satin

Fă vizite regulate la coafor

Este important să îţi tunzi părul în mod regulat, pentru a scăpa de vârfurile despicate sau moarte. Altfel, despicăturile vor avansa, iar părul se va deteriora din ce în ce mai mult. Dacă te îngrozeşte ideea de a cheltui prea des sume importante la coafor, îţi poţi îngriji vârfurile chiar la tine acasă.

Acordă o importanţă sporită sănătăţii tale

Chiar dacă pare greu de crezut, stresul poate duce la ruperea părului. Lipsa anumitor vitamine şi minerale, precum zincul, fierul şi acidul folic, are acelaşi efect. Alcătuieşte-ţi meniuri echilibrate şi încearcă să eviţi stresul. Uşor de spus, greu de făcut, nu-i aşa?!

Investeşte într-un dispozitiv de filtrare a apei de la duş

Faci totul ca la carte, dar totnu poţi scăpa de firele rupte sau uscate şi de frizz? S-ar putea ca de vină să fie apa cu care te speli. Apa dură conţine minerale şi metale grele, care dau peste cap podoaba capilară şi deteriorează cuticula firului de păr. Un dispozitiv de filtrare te va scăpa de această problemă, căci părul tău va absorbi o apă perfect curată, ca aceea pe care o bei.

Tu ce tratamente împotriva căderii părului ai încercat până acum şi ce efecte au avut?

Search